Ο Δήμος μας , υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου, λειτουργεί 7  Παιδικούς Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς, εκπληρώνοντας την θεμελιώδη κοινωνική υποχρέωση του απέναντι στην εργαζόμενη μητέρα, τις πολύτεκνες οικογένειες.

Από το 2012 οι  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί  συμμετέχουν και εντάσσονται στο Πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής"    το οποίο   επιδοτεί δωρεάν θέσεις φιλοξενίας   νηπίων  τα οποία τηρούν τα κριτήρια επιλογής. Πέραν από τον κοινωνικό χαρακτήρα των παιδικών μας σταθμών απέναντι στην οικογένεια, τον πρώτο ρόλο για μας, τον έχει το σημαντικότερο μέλος της οικογένειας, το παιδί.

Μέσα από το  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα των παιδαγωγών μας προσπαθούμε να  δημιουργήσουμε  τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε τα παιδιά να αναπτυχθούν νοητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση τους με το να μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μαθαίνουν βασικούς κανόνες υγιεινής, να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικά να αξιοποιούν τη μοναδικότητά τους, τις κλίσεις τους στον ανώτατο δυνατό βαθμό.

 

 

 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

 

 

                                                                 

                 2ος Παιδικός Σταθμός

                  Περικλέους 28

                                                                                                    

                  τηλ:2552022388

 

 

 

Ο 2ος Παιδικός Σταθμός είναι ο πρώτος παιδικός σταθμός που λειτούργησε στο Δήμο μας.Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1957 με σκοπό την εξυπηρέτηση των εργαζομένων μητέρων του Δήμου και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παρέχει ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα.Από τον Ιανουάριο του 2021 στο κτίριο συστεγάζεται και ο Α΄Παιδικός Σταθμός με ένα επιπλέον τμήμα νηπίων.

Το κτίριο διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης ,  τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και μεγάλης έκτασης προαύλιο χώρο. Επιπλέον, το κτίριο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και στελεχώνεται με έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. 

 

 

      3ος Παιδικός Σταθμός

 

      Πατρ,Γρηγορίου & Μ.Μπότσαρη

       τηλ:2552022678

 

 

 

Από το 1986 λειτουργεί ο Γ΄Παιδικός Σταθμόςστην Ορεστιάδα. Στεγάστηκε σε ενοικιαζόμενο κτίριο στην αρχή και το 2003 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο κτίριο με δύο άιθουσες για τα παιδιά, τραπεζαρία, κουζίνα και αύλιο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τα παιδιά. Από τον Ιανουάριο του 2021 στο κτίριο συστεγάζεται και ο Δ΄Παιδικός Σταθμός με ένα επιπλέον τμήμα νηπίων.

 

 

 

      Παιδικός Σταθμός Βύσσας

      Τηλ:2552071224 

 

                                                                          

 

 

Από το 1969 λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός Βύσσας σε  ιδιόκτητο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο.  Στόχος μας μέσα από το καθημερινό πρόγραμμα προσχολικής αγωγής είναι  να γίνει η οικογένεια σχολείο, το παραμύθι λόγος, το παιχνίδι γνώση, η γνώση καλλιέργεια, η μοναχικότητα συντροφιά, η φαντασία δημιουργία και  η δημιουργία να αποτελέσει στηριγμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Παιδικός Σταθμός Κυπρίνου

   Τηλ.:2556022241          

 

 

 Από το 1974 ο Παιδικός Σταθμός Κυπρίνου προσφέρει τις υπηρεσίες του στις εργαζόμενες μητέρες της περιοχής.Από τις 4-5-2012 ο Παιδικός μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο κτίριο που διαμορφώθηκε κατάλληλα από το Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο. Με αγάπη για το παιδί δημιουργήθηκε ένας χώρος με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για το πρώτο τους ξεκίνημα. 

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Παιδικός  Σταθμός Ριζίων

     Τηλ.:2552094400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Παιδικός Σταθμός Δικαίων

     Τηλ.:2556031268

 

 

 

 

Σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον κατάλληλο για τις ανάγκες αυτής της ευαίσθητης ηλικίας όπου γίνονται τα πρώτα βήματα  για μια δυνατή και ισορροπημένη προσωπικότητα με το αίσθημα ευθύνης και της ευαισθησίας , με πολύ μεράκι και φροντίδα αλλά και με καθημερινή απασχόληση προσπαθούμε να  προσφέρουμε ότι καλύτερο στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό και τους δίνει την δυνατότητα  να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

 

 

 

Παιδικός Σταθμός Κλεισσούς  Αναγεννήσεως- Βιζβύζη γωνία 1  ΚΛΕΙΣΣΩ- ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

τηλ:2552024400