Καλώς ήρθατε!

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος μας , υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου, λειτουργεί 8 Παιδικούς Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς, εκπληρώνοντας την θεμελιώδη κοινωνική υποχρέωση του απέναντι στην εργαζόμενη μητέρα, τις πολύτεκνες οικογένειες.

Από το 2012 οι  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί  συμμετέχουν και εντάσσονται στο Πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής"    το οποίο   επιδοτεί δωρεάν θέσεις φιλοξενίας   νηπίων  τα οποία τηρούν τα κριτήρια επιλογής. Πέραν από τον κοινωνικό χαρακτήρα των παιδικών μας σταθμών απέναντι στην οικογένεια, τον πρώτο ρόλο για μας, τον έχει το σημαντικότερο μέλος της οικογένειας, το παιδί.

Μέσα από το  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα των παιδαγωγών μας προσπαθούμε να  δημιουργήσουμε  τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε τα παιδιά να αναπτυχθούν νοητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση τους με το να μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μαθαίνουν βασικούς κανόνες υγιεινής, να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικά να αξιοποιούν τη μοναδικότητά τους, τις κλίσεις τους στον ανώτατο δυνατό βαθμό.

Δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος των Παιδικών Σταθμών

 Καλλιέργεια της γλώσσας

 Προγραφή

 Προμαθηματικές έννοιες

 Παραμύθια – Διηγήσεις

 Θεατρικό παιχνίδι

 Κουκλοθέατρο

 Αισθητική αγωγή, όπως ζωγραφική , χειροτεχνίες, πηλό

 Ελεύθερο παιχνίδι

 Γυμναστική

 

 

 

 

 

 

Ο 1ος Παιδικός Σταθμός  Ορεστιάδας ξεκίνησε την λειτουργία του το 1984. Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο.Για τις κατευθύνσεις και τα ερεθίσματα για τη νοητική, σωματική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών φροντίζουν δύο Βρεφονηπιοκόμοι η κ.Αφεντούλη Σμαρώ και η κΚουλιούδη Ελένη. Η κ. Αρβανιτίδου Αργυρούλα φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου  και την σίτιση των  παιδιών.

 

1ος Παιδικός Σταθμός

Σοφοκλέους 2

Τηλ:2552023552

Υπεύθυνη Παδικού Σταθμού:Αφεντούλη Σμαρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο 2ος Παιδικός Σταθμός είναι ο πρώτος παιδικός σταθμός που λειτούργησε στο Δήμο μας.Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1957 με σκοπό την εξυπηρέτηση των εργαζομένων μητέρων του Δήμου.Μέχρι σήμερα συνεχίζει να παρέχει με τη φροντίδα των δύοΒρεφονηπιοκόμων της κ.Μπακιρτζή Χρυσή και Μουχταρίδου Βασιλικής ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα.Για το φαγητό των παιδιών και την φροντίδα του παιδικού σταθμού φροντίζουν η μαγείρισσα  κ.Κυριακούδη Αναστασία και η  υπαλληλος καθαριότητας  κΜουλούδη B.

                                                                 

 2ος Παιδικός Σταθμός

 Περικλέους 28

                                                                                                     Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού:Μουχταρίδου Βασιλική

                                                                                                      τηλ:2552022388

 

 

 

Από το 1986 λειτουργεί ο Γ΄Παιδικός Σταθμόςστην Ορεστιάδα. Στεγάστηκε σε ενοικιαζόμενο κτίριο στην αρχή και το 2003 μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο κτίριο με δύο άιθουσες για τα παιδιά, τραπεζαρία, κουζίνα και αύλιο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τα παιδιά.

Για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών που φιλοξενούνται στον παιδικό φροντίζει η Βρεφονηπιοκόπος κ.Νατσίδου Φωτεινή.

Για την προετοιμασία του φαγητού φροντίζει ο μάγειρας του παιδικού Σουβαράς Αθανάσιος.

 

3ος Παιδικός Σταθμός

Πατρ,Γρηγορίου & Μ.Μπότσαρη

Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού:Νατσίδου Φωτεινή

τηλ:2552022678

 

 

 

 

 

 

Ο 4ος Παιδικός Σταθμός ξεκίνησε να λειτουργεί το 1991 καθώς η δημιοργία ενός ακόμη παιδικού σταθμού κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των αυξημένων αναγκών των δημοτών μας. Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο.Δύο Βρεφονηπιοκόμοι  και κ.Παπαδοπούλου Αικατερίνη και η κ.Κανακούδη Γεωργία  φροντίζουν τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα από την μικρή κοινωνίατης οικογένειας στην ευρύτερη κοινωνία να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους με τον πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Για το φαγητό φροντίζει η μαγείρισσα κΔημητριάδου Αναστασία και την φροντίδα των χώρων του παιδικού η υπάλληλος καθαριότητας κ.Τυρμπάκη.

4ος Παιδικός Σταθμός

Ορφέως 6

Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού: Παπαδοπούλου Αικατερίνη 

τηλ:2552023639

 

 

 

 

 

 

 

Από το 1969 λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός Βύσσας.

Σε ένα ιδιόκτητο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο η Βρεφονηπιοκόμος κ.Παπαχρήστου Βασιλική  φροντίζει μέσα από το καθημερινό πρόγραμμα προσχολικής αγωγής να γίνει η οικογένεια σχολείο, το παραμύθι λόγος, το παιχνίδι γνώση, η γνώση καλλιέργεια, η μοναχικότητα συντροφιά, η φαντασία δημιουργία και  η δημιουργία να αποτελέσει στηριγμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας.Την φροντίδα των χώρων του παιδικού σταθμού  και την προετοιμασία του φαγητού  επιμελείται η κ.Ζουμή Ευαγγελία.

Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού: Παπαχρήστου Βασιλική  

Τηλ:2552071224 

 

                                                                          

 

 

 

   

 

      Από το 1974 ο Παιδικός Σταθμός Κυπρίνου προσφέρει τις υπηρεσίες του στις εργαζόμενες μητέρες της περιοχής.Από τις 4-5-2012 ο Παιδικός μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο κτίριο που διαμορφώθηκε κατάλληλα από το Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο. Με αγάπη για το παιδί δημιουργήθηκε ένας χώρος με σκοπόνα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για το πρώτο τους ξεκίνημα. Η Βρεφονηπιοκόμος κ.Μαμαλίγκα Μαρία φροντίζει για το ημερήσιο πρόγραμμα των παιδιών που μέσα  από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, και η κ.Γιατσίδου Αμυγδαλή για την προετοιμασία του φαγητού αλλά και την φροντίδα των χώρων του παιδικού.

        Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού: Μαμαλίγκα Μαρία

       Τηλ.:2556022241          

 

 

 

                                                    

 

Στα Ρίζια η Βρεφονηπιοκόμος κ.Παρασχίδου Δήμητρα φροντίζει τα παιδια να κάνουν με ασφάλεια τα πρώτα τους βήματα από την οικογένεια στην ευρύτερη κοινωνία. Την φροντίδα του παιδικού επιμελείται μία υπάλληλος καθαριότητας

 

Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού:Παρασχίδου Δήμητρα

Τηλ.:2552094400

 

 

 

 

 

 

Σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον κατάλληλο για τις ανάγκες αυτής της ευαίσθητης ηλικίας όπου γίνονται τα πρώτα βήματα  για μια δυνατή και ισορροπημένη προσωπικότητα με το αίσθημα ευθύνης και της ευαισθησίας η κ.Αφεντίδου , με πολύ μεράκι και φροντίδα αλλά και με καθημερινή απασχόληση προσφέρει ότι καλύτερο στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό και τους δίνει την δυνατότητα  να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

 

Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού: Αφεντίδου Ιωάννα

Τηλ.:2556031268

 

 

 

 

κατασκευές των παιδικών σταθμών Ορεστιάδας

   

 


ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ 98

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Τ.Κ 68200

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2552026730

FAX 2552026730

e-mail kkpaado@orestiada.gr

 

Contact us about special deals!

 

Instagram